Kokkeduoen Lars Erik Vesterdal og Robert Mære i Kort og godt holdt kokkeshow fra Salmars egen mini-scene.

Forbereder storinnrykk

3 minutter å lese

– Jeg gleder meg skikkelig til vi kan åpne dørene, og jeg tør garantere at det kommer til å bli kjempebra, sier Sirin Figenschou Høyen, prosjektleder for Ocean Stories – Grieg Seafoods visningssenter i Honningsvåg.

Den opprinnelige planen var at åpninga skulle skje i mai 2025. Men like etter at første spadetak ble tatt i vår, bød grunnarbeidet på noen utfordringer. Dermed mener prosjektlederen at det vil drøye til juli eller august før hun endelig kan få vise fram det flunkende nye senteret.

Et landemerke

Tre etasjer, 800 kvadratmeter og en utforming som virkelig vil kunne bli lagt merke til.

– Jeg har akkurat vært på befaring på tomta. Nå er alt av armeringer og forskalinger på plass, og det er så godt å se at det virkelig skjer ting. Det kommer til å bli så utrolig flott, sier prosjektlederen.

– Vi er så heldige at vi bygger et bygg som blir et landemerke for Honningsvåg.

Sirin Figenschou Høyen startet i prosjektlederstillingen i fjor vår. Hun kom da fra stillingen som rektor ved Honningsvåg skole. Det siste drøye året har, ifølge henne selv, vært både spennende, utfordrende og hektisk.

– Dette er virkelig en rik jobb, sier hun, og forteller at arbeidsdagene fylles med alt fra utvikling av faginnholdet i utstillingen og oppfølging av byggesaker til utforming av logo, hjemmeside og etablering av nye samarbeid.

Honningsvåg er en av landets mest populære cruisehavner, med opp mot 200 anløp i året. Ocean Stories rigger seg dermed for mye besøk av turister. Noe som ifølge Grieg Seafood kan være med på å gjøre at senteret vil bli et av landets best besøkte.

– Atlanterhavsstrømmen er avgjørende for at det har vært mulig å bo her i over 10.000 år. Dette blir en bærende tematikk i utstillinga, sier Figenschou Høyen.

Mer mat fra havet

I tillegg vil det være stort fokus på bærekraft.

– Vi vil plassere havbruksnæringa inn i det store bildet, hvor vi blant annet retter søkelyset på hvordan de arktiske områdene må møte de økte utfordringene med klimaendringer. Vi vet at vi må spise mer mat fra havet, hvor havbruk er en del av denne løsningen – men vi vil også inspirere gjestene til å ta nye matvalg fra havet. Er det andre ting vi kan spise i framtida?

Besøket starter imidlertid verken med historie eller bærekraftsfokus. Det aller første som møter gjestene er derimot en heis helt utenom det vanlige.

– Besøket på senteret starter i heisen, som skal være en audiovisuell opplevelse som setter deg i stemming og gjør deg nysgjerrig på besøket videre. Kanskje gåsehudstemning? Det er iallfall målet.

 

Prosjektleder Siren Figenschou Høyen foran det gamle Mellageret som nå er revet og blir det nye visningssentet i Honningsvåg. 

Publisert 10 November 2024

Del artikkel

  • facebook
  • linkedin
  • twitter-x